Серийният убиец е човек, който убива най-малко двама души в различни

...
Серийният убиец е човек, който убива най-малко двама души в различни
Коментари Харесай

Най-жестоките серийни убийци в историята


Серийният убиец е човек, който убива минимум двама души в разнообразни събития, които се случват по друго време. Въпреки че „ серийното ликвидиране “ не е формализирано от никакъв юридически кодекс, престъпленията често са били основните вести в медиите и обществото – изключително в случаите, когато има доста жертви или убийствата са осъществени по отблъскващ метод.

Следващият лист преглежда някои от най-известните серийни убийци, които светът в миналото е познавал, пише Britannica, представена от " Телеграф ".

7. Джак Изкормвача

Наричаме го „ Джак Изкормвача “, само че в действителност не знаем кой е индивидът зад едни от по-старите и най-известни убийства. Убиецът се появява в лондонския квартал Уайтчапъл през 1888 година и убива пет дами - всички проститутки - и осакатява труповете им. Полицията допуска, че килърът е хирург, месар или някой, който може да борави със скалпел. Той се подиграва с общността и полицията, като изпраща писма, описващи действията. Въпреки че през годините бяха посочени доста обвинени, килърът по този начин и не беше разпознат.

6. Джефри Дамър

Джефри Дамър стартира да убива през 1978 година, единствено на 18 години и не е задържан за ликвидиране до 1991 година, откакто възможна жертва бяга и води полицията назад в дома на Дамър в Милуоки, Уисконсин. Именно там някои от ужасяващите детайлности от живота му на палач били видени посредством фотоси на осакатени тела и елементи от тела, разпръснати из жилището. Той даже имал вана с киселина, която употребявал, с цел да изхвърля жертвите. Общо Дамер умъртвил 17 души, най-вече цветнокожи мъже. Той е лежал в пандиза два пъти – първият път за тормоз и вторият път за ликвидиране – и е погубен от собствен съкилийник през 1994 година

5. Харолд Шипман

Харолд Шипман, прочут още като „ доктор. Смърт “, се счита, че е умъртвил минимум 218 пациенти, макар че общият брой е много евентуално по-близо до 250. Този доктор е практикувал в Лондон сред 1972 година и 1998 година и е работил в два разнообразни кабинета, като е убивал от самото начало. Той не бил заловен, до момента в който няколко души не повдигнали тематиката, в това число гробокопач, който бил изненадан от огромния брой документи за кремация, в които Шипман взел участие, дружно с обстоятелството, че множеството от случаите били възрастни дами, за които се открило, че са умряли в леглото не през нощта, а по-скоро денем. Полицията не обърнала съществено внимание на следствието и Шипман траял да убива, до момента в който не станал лаком и се опитал да сформира наследство от името на една от жертвите си, в което го показал като бенефициент, което предиздвикало дъщерята на жертвата да стане подозрителна.

Той е окончателно наказан през 2000 година и се самоубива в пандиза през 2004 година

4. Джон Уейн Гейси

Строителен служащ, прочут измежду съседи си от предградията като разговорлив, Джон Уейн Гейси се занимавал с политика и даже се правел на клоун на рождени дни. Той не бил клоун. Гейси бил заподозрян през 1978 година, когато 15-годишно момче, последно забелязано с него, изчезва. Това не бил единственият път, когато фамилии на изчезнали момчета сочели с пръст Гейси, само че за първи път управляващите ги взели на съществено. Скоро по-късно полицията получила заповед за претършуване на дома му и разкрили близо 30 тела заровени под дома му.

Той е осъден за 33 убийства, с спомагателни обвинявания за обезчестяване и мъчения и беше екзекутиран посредством смъртоносна инжекция през 1994 година

3. Х. Х. Холмс

Чикаго е имал своя дял от убийци, само че може би никой не е по-призрачен от Х. Х. Холмс, фармацевтът, който трансформира един хотел в палат за мъчения. През 1893 година Холмс се реалокира в Чикаго и стартира да оборудва триетажен хотел с всевъзможни незаконни уреди, в това число газопроводи, секрети проходи и капаци, коридори към задънени улици, улеи към мазето, звукоизолирана поставка и мъчения устройства, разпръснати в лабиринт.

Газът разрешил на Холмс да нокаутира гостите си, преди да пристигна най-лошото, което можело да се случи, постоянно на хирургическите му маси. След това той изгарял телата в пещта на постройката, продавайки скелети на медицински учебни заведения и извършвайки измами със застраховки живот.

Като цяло, той има повече от 30 убийства - открити едвам откакто негов сътрудник - лъжец го предава за неспазване на финансово съглашение - преди да бъде обесен през 1896 година

2. Педро Лопес

Един от най-масовите серийни убийци в света може към момента може да е на независимост. Педро Лопес е обвързван с повече от 300 убийства в Колумбия, Еквадор и Перу. Най-малко една трета от жертвите му са дами.

След ареста му през 1980 година полицията открива гробовете на повече от 50 от неговите жертви в предтийнейджърска възраст.

По-късно той бил наказан за убийството на 110 девойки в Еквадор и признава за още 240 убийства в Колумбия и Перу. „ Чудовището от Андите “ даже не прекарал и 20 години в пандиза, защото е освободен през 1998 година за положително държание. Повече от 20 години от този момент местонахождението му остава незнайно.

1. Тед Бънди

Тед Бънди обичал вниманието, което убийствата му привличали и мнозина в Съединените щати били повече от щастливи да му извърнат това внимание. Западната част на Съединени американски щати била неговата ловна зона, с незнаен брой убийства, които се трупали - най-вече дами в колежанска възраст - от Вашингтон и Орегон чак до Юта и Колорадо. Бънди един път бил задържан в Колорадо и наказан за похищение, само че той избягал от ареста, премествайки се във Флорида, където умъртвил неведнъж повече.

Окончателният му арест и последствията от него привлекли вниманието на нацията, така като действал като личен юрист по време на това, което се считало за първият ефирен развой за ликвидиране. Бъдни приветствал изявленията и се хвалел с почитателите, които основал.

В последна сметка той бил екзекутиран на електрически стол през 1989 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР